Cazarea si alimentarea

Pensiunea este construita din cele mai moderne si durabile materiale de constructie si este dotata cu toate elementele necesare unui confort ridicat la cele mai inalte standarde ale turismului actual: spatii moderne, bucate de calitate, vinuri alese.

Pensiunea este formata din 3 casute structurate in 2 niveluri. Parterul casei este construit din piatra naturala iar al doilea din birne. La primul nivel sunt 2 camere duble dotate cu antreu, dormitor si baie cu suprafata totala de 25m? fiecare si curte ce ofera confortabilitate si spatiu. Camerele sunt dotate cu incalzire centralizata, internet, mobilier de bun gust. Pentru crearea unei atmosfere de neuitat este o soba cu lemne. Etajul este format din 2 apartamente, cu 3 camere: livingul si 2 dormitoare, balcon, baie cu o suprafata totala de 52 m? fiecare. Aceasta permite cazarea unei familii din 3 sau 4 persoane. 
Rafinamentul si eleganta apartamentelor satisfac cele mai exigente gusturi ale oaspetilor nostri. Spatiile ce cuprind livingul si dormitor sunt mobilate pentru a oferi conditiile necesare atit activitatii intelectuale cit si relaxarii. .

Vinatoarea si pescuitul

Pescuitul atrage indeosebi in perioadele vara-toamna a anului. Bazinul riului Nistru este bogat in diferite specii de pesti precum ar fi: carpul, somnul, stiuca, costrasul s.a. Prin aceasta se explica numarul foarte mare de amatori ai pescuitului si membrii famililor lor care ar dori sa-si petreaca zilele de odihna in aceasta zona. La departarea de 6 km se afla Codrii din preajma satului Tiganca ce se intind pina in zona Orheiului. La dorinta clientilor-vinatori se poate procura licenta pentru vinatoare de caprioare, mistreti, iepuri, rate salbatice si alte animale si pasari.

Observarea animalelor salbatice si a plantelor, mai ales a raritatilor, monumente ale naturii si capturarea unor imagini inedite in aparatul fotografic este o activitate turistica la fel de palpitanta si pasionanta ca si vinatoarea. Mai ales rezervatiile naturale si riul Nistru ofera subiecte deosebite pentru camerele foto sau video ale iubitorilor naturii.

Cicloturism si

motociclism off road

O retea vasta si densa de drumuri si poteci de munte ofera variante infinite de parcurs pentru biciclistiii dornici de aventura si incercarea virtuozitatii. Automobilismul de teren si motociclismul off road se poate practica pe un traseu din preajma unde s-au organizat, in anii 80, etape a multor turnee Internationale de motociclism. Numeroasele drumuri forestiere si de caruta care strabat dealurile din imprejurime ofera conditii ideale pentru practicarea sporturilor cu bicicleta, motocicleta sau masina de teren.

Paraplane si deltaplanerism

Datorita reliefului abrupt al malurilor riului Nistru, curentilor permanenti de aer din aceste imprejurimi se creaza conditii ideale pentru practicarea paraplanerismului si deltaplanerismul. Privelistea imprejurimilor vazuta de la inaltimea zborului pasarii, va va aduce incredibila placere de a va simti ca o pasare in inaltul cerului. Instructorii licentiati va pot oferi sprigin teoretic si practic pentru a insusi aceste probe sportive, in cazul cind aceasta activitate va permite sanatatea si propria dorinta.

Plaja amenajata cu piscina

In imediata apropiere a pensiunii este amenajata o plaja nisipoasa, si o piscina prevazuta cu sistem autonom de curatare a apei. Plaja va avea o capacitate de 300 de oameni si o lungime de circa 150 m pe malul riului Nistru. Ea este dotata cu sezlonguri si umbrele de soare. Piscina este o distractie acvatica pentru copii si clientii pensiunii. Pe plaja veti gasi o terasa unde puteti procura racoritoare si inghetata. In imediata apropiere este amenajat un debarcader unde vor acosta barcile ce deservesc clientii pentru plimbarile pe riul Nistru si hidromotocicletele pentru jet ski. Astfel plaja are cele mai bune conditii si standarte moderne.

Excursii cu corabia pe albia riului Nistru

Plutind pe albia riului Nistru se poate vizita minastirea rupestra "Tipova", situata pe malul drept al Nistrului, in apropierea satului cu aceeasi denumire (s. Tipova), raionul Rezina. Minastirea este zidita pe virful unor stinci abrupte, deschizind o priveliste fermecatoare a luncii fluviului Nistru, fiind situata la 100 m deasupra nivelului apei. Manastirea rupestra "Tipova" este perfect armonizata cu natura din jur, fiind sapata in roci calcaroase. Un interes deosebit prezinta biserica "Adormirii Maicii Domnului", care este spatioasa, de tip bazilical, avind peretii tencuiti si calota semisferica boltita. Odata terminata vizita celei dintii minastiri, traseul isi urmeaza cursul spre cea de-a doua, si anume, minastirea rupestra "Saharna", langa satul Saharna, in defileul unde riuletul Saharna se varsa in fluviul Nistru. Aici impresioneaza locurile pitoresti, unde se imbratiseaza armonios viile, livezile si padurile, apa fluviului Nistru, cascadele din defileuri si stincile abrupte. In aceasta calatorie este combinata plimbarile cu vaporul si drumetiile. La fel se ofera o stationare pe una din insulele riului Nistru pentru pregatirea bucatelor traditionale precum ar zeama din peste muschi ori mici la gratar si recreare.

Distractii si sporturi acvatice

Albia riului Nistru in aceasta zona are latimea de circa 2,5 km si este inconjurata de stinci inalte si abrupte astfel creinduse impresia unei zone muntoase in preajma unui lac de munte. Apa este de o limpezime rar intilnita in bazinul riului Nistru si are o scurgere foarte neinsemnata, ce ne creaza conditii pentru a practica diferite genuri de distractii acvatice: schi de apa, plimbari cu barca si hidrobicicleta, jet sky. La fel si distractiile traditionale inotul si bronzatul.

In imediata apropiere va fi amenajat un debarcader unde vor acosta barcile ce deservesc clientii pentru plimbarile pe riul Nistru si hidromotocicletele pentru jet ski.Pentru practicarea acestor activitati va fi organizat un punct de inchiriere a hidrobiciletelor, luntrelor cu visle si jet ski-ului. Astfel plaja va avea cele mai bune conditii si standarte moderne.

Crama

Vinurile moldovenesti au un rafinament aparte, rar intilnit, care le confera o tinuta speciala. Cu toate ca sunt produse dupa cele mai noi procedee


tehnologice, in ele poti gasi acea tenta traditionala, cu parfumarhaic. Crama este decorata in cel mai original stil rustic, cu diverse forme si motive populare cioplite din lemn. Mobilierul este din stejar brut, cioplit si prelucrat care da impresia de mobilier al vechilor mestesugari. Aici se pregatesc diferite bucate traditionale. Deasemenea crama are si o terasa cu deschidere spre Nistru si spre frumoasele peizaje din aceasta regiune. Desigur atmosfera este incinsa de lautarii autohtoni. Incaperea are 16 metri lungime si 6 metri latime, situata la adincimea de citiva metri de la nivelul solului. Crama are 2 mari incaperi, in prima sunt pastrate butoaiele din lemn de stejar cu diferite soiuri de vin din regiune, iar in a doua incapere este pentru degustarea vinului moldovenesc si servirea bucatelor traditionale

/
Română (România)